Monday, August 3, 2020
Home Amazon Quiz Answer Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of Rs.10000 Pay Quiz

[All Answers] Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of Rs.10000 Pay Quiz

1891
2

All Answers] Amazon Sony Alpha 6400 Mirrorless Camera Quiz | Win

Amazon Quiz Play Time, Amazon Quiz Answer, Amazon Oct 27 Quiz Time, Amazon Live quiz

Hii Guys Another day New Quiz Section program Announced. So play daily & join the new section in the amazon quiz so the probability of winning will be more. Today, Amazon has introduced 012 September quiz day; you have to be correct. So read here all the quiz & their answers after that you can play the quiz.

We Have updated all the correct answers each day for our users, for simplified them. Come & let’s Celebrate the day.

The Quiz runs on 31 October & valid hours between 8 – 12 PM. The announcement of the winner will be declared the next day.

How To Play Daily Amazon Quiz :

1. Open Amazon app & Simply search in the search bar ” Dailyamazon Quiz ”

2. Click on Play Now & After that click on start.

Amazon 19 October Quiz Details :

1.Todays Prize: Win Galaxy A50  QUIZ  ( Today )/

3.Winner Announcement Date: 1 November

Amazon Quiz Answers Daily

Amazon Today’s Quiz Answers – 12th March 2020 – Win Rs 10000 Amazon Pay Balance

Question 1. The world’s first robot citizen recently arrived in Kolkata and donned a red-and-white traditional Bengali saree. Name the robot.

Answer:- Sophoa

Question 2. Hosni Mubarak was the president of which country for almost 30 years?

Answer: Egypt

Question 3. India’s first floating jetty was recently inaugurated in which state?

Answer: Goa

Question 4. Which company has introduced a new ‘zero’ line of vegan, gluten-free products that have no preservatives or colours?

Answer:-Colgate

ion 5. Sachin Tendulkar took to Twitter to wish which player on his retirement and said ‘You made my last Test special by picking 10 wickets’?

Answer: Pragyan Ojha

All Answers] Amazon Sony Alpha 6400 Mirrorless Camera Quiz | Win

 

Amazon Sony Alpha 6400 Mirrorless Camera Quiz Answers
Question 1 – This French painter was born on 14 November 1840. He has work like ‘Impression, Sunrise’ and ‘Woman with a Parasol – Madame Monet and Her Son’ to his name. Who was he?
Answers – Claude Monet

Question 2 – When Mr. Jawaharlal Nehru became the Prime Minister of independent India, he delivered an inaugural address to the Nation which has been given a special name. What is the speech called?
Answer is – Tryst With Destiny

Question 3 – ___ is a fictional Indian superhero appearing in Raj comics. It was created in the late 1980s by Sanjay Gupta. (Fill in the blank)
Answers – Nagraj

Question 4 – Shaktimaan was an Indian superhero television show. Mukesh Khanna played the role of Shaktimaan and his alter ego ‘Pandit Gangadhar Vidhyadhar Mayadhar Omkarnath Shastri’. What was Pandit Gangadhar’s profession in the show?
Answer is – Photographer

Question 5 – Mukesh Ambani bought the worlds oldest toy company. Which company are we talking about?
Answers – Hamleys

Amazon Quiz Answers Today – Win Oppo Reno2 F | 10th November 2019

Question 1 – Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answers – Jim Corbett National Park

Question 2 – In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Answer is – India

Question 3 – Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river that flows through the region of Punjab?

Answers – Tapti

Question 4 – Which country has recently approved the sale of a home-grown drug that is expected to cure Alzheimer’s?

Answer is – China

Question 5 – What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Answers – A Jaffa

Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of Galaxy Note 10 Quiz

[Answers] Amazon 3rd November Quiz – Win Galaxy M30s

Question 1 – Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Answers – O – Negative

Question 2 – What is the official currency of Afghanistan?

Answer is – Afghan Afghani

Question 3 – What is the capital of Norway?

Answers – Oslo

Question 4 – Washing soda is the common name for which compound?

Answer is – Sodium Carbonate

Question 5 – Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answers – Pushkar Mela

 


[Answers] Amazon 31st October Quiz – Win ₹5000 Pay Balance

Question 1 – Today, 31st October is the birthday of India’s first Deputy Prime Minister, Sardar Vallabhbhai Patel. What is the name given to a statue erected in his honor in Gujarat?

Answers – The Statue Of Unity

Question 2 – What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer is – Andromeda

Question 3 – In terms of area, which is the largest country in the world?

Answers – Russia

Question 4 – The dance of ‘Bharatnatyam’ is associated with which state?

The answer – Tamilnadu

Question 5 – WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answers – Polio

Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of Galaxy Note 10+ Quiz

Question 1 – What currency is shared by Austria, Finland, France, and Portugal?

Answers – Euro

Question 2 – Today, 30th October is the birthday of one of Football’s legends. He was instrumental in his team winning the 1986 FIFA world cup and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Brazilian Pele. Who is this player?

Answer is – Diego Maradona

Question 3 – What is the capital of Argentina?

Answers – Buenos Aires

Question 4 – Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer is – Mitt Romney

Question 5 – The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Answers – Blue


[All Answers] Amazon Sony Headphones Quiz – Win 1000XM3 Headphone

 

Question 1 – What name was given to the Wall street crash of 29th October 1929, also known as the Stock market crash of 1929 which lead to the Great depression in the 1930s? (The Great Depression was a severe worldwide economic depression).

Answers – Black Tuesday

Question 2 -The fabric for these kind of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

Answer is –  Jeans

Question 3 – In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Answers – 1999

Question 4 – Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer is – Syed Abdul Rahim

Question 5 – Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answers – Mizoram


All Answers Of Amazon Galaxy Note 10 Quiz – 27th October

Question 1 – In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answers – Cambodia

Question 2 – Which of the following is used in making a Pencil?

Answer is – Graphite

Question 3 – Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Answers – Aftrica

Question 4 – Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer is – Indus

Question 5 – Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Answers – Iran

 


[answers] Amazon 26th October Quiz – Win Fender Acoustic Guitar

Question 1 – Today, 26th October is the birthday of an actress who played the part of ‘Daenerys Targaryen’ also known as ‘The mother of dragons’ in the recently concluded famous HBO series ‘Game of Thrones’. What is the name of this actress?

Answers – Emilia Clarke

Question 2 – This famous politician celebrates her birthday today. She served as the ‘United States Secretary of State’ between 2009-2013. She is also the wife of a former US president and she herself ran for the US presidency in 2016. Who are we talking about?

Answer is – Hillary Clinton

Question 3 – Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answers – Burj Al Arab , Dubai

Question 4 – How many strings does a cello typically have?

Answer is – 4

Question 5 – 1st December 1963, Nagaland became the ___ state of India.

Answers – 16th


Today’s Amazon Quiz Answers – Win JBL Boombox Speakers | 24th September

Question 1 – The Korea Open 2019 is starting today. Which of these sports is played in Korea Open?

Answers is – Badminton

Question 2 – Which of the following national parks in Rajasthan is a World Heritage Site and is of international importance for some migratory bird species?

Answers is – Keoladeo National Park

Question 3 – The atomic number of lead is 82. What is the chemical symbol of lead?

Answers is – Pb

Question 4 – Wellington is the capital of an island country that has more sheep than people. Which country is this?

Answers is – New Zealand

Question 5 – India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answers is – False



Answers] Amazon 21st October Quiz – Win Rs 5000 Amazon Pay Balance

. Which Indian shuttler clinched the men’s singles title at the 2019 Bahrain International Series Badminton?
Answer: Priyanshu Rajawat

2. The first engineering college in India was established by Lord Dalhousie as Thomason College of Civil Engineering in the year 1847. It later became an IIT. Where is this college located?
Answer: Roorkee

3. The first women to serve as the Chief Minister (CM) of any state in India was ____ . She served as the CM of Uttar Pradesh from 1963-1967. (Fill in the blank)
Answer: Sucheta Kriplani

4. Mudhumalai wildlife sanctuary is located in which state in India?
Answer: Tamil Nadu

5. The first passenger train in India ran between Mumbai and Thane in the year 1853. What were the names of the 3 steam engines that ran the train?
Answer: Sahib, Sindh and Sultan


Amazon Quiz Answers 20.10.2019 – Today’s Answer Of One Plus 7T Pro Quiz

1.Blue-tongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by ______? (Fill in the blank)

Answer: Virus

2. We recently celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalams birthday. He served as the __ President of India. (Fill

in the blank)

Answer: 11th

3. Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Answer: Mother India

4. The modern game of Golf originated in which country?

Answer: Scotland

5. The one horn Rhino is found in which country?

Answer: India

All Amazon Quiz Answers Of This Quiz – 19th October

1. Famous Bollywood movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ released today in 1995. In the movie, Raj and Simran took a trip to which part of the world?

Answer: Europe

2. DDLJ holds the record of being the longest running film in the history of cinema. Which theater in Mumbai still runs the film?

Answer: Maratha mandir

3. Which of the following countries does Afghanistan share its borders with?

Answer: Pakistan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, China

4. Directorate General of Civil Aviation (DGCA) reported that __ has emerged as the most punctual airline in last 12 months. (Fill In the blank

Answer: GoAir

5. When was the Defense Research and Development Organisation (DRDO) established?

Answer: 1958

 

[Answers] Amazon 17th October Quiz – Win Rs 25000 Amazon Pay Balance

1. International Day for the Eradication of Poverty’ is observed today by the United Nations. This Convention recognizes the right of every child to a standard of living adequate for the child’s physical, mental, spiritual, moral and social development. What is the theme of this event this year?
Answer: Acting together to empower children, families and communities to end poverty

2. Today is the birthday of this world famous rapper and song-writer. His birth name is ‘Marshall Mathers’. He has won 15 Grammy awards. Who is being talked about here?
Answer: Eminem

3. A Major Sea port is any port with two or more berths and facilities and equipment capable of discharging 100,000 tons of cargo per month from ocean-going ships. How many such Major sea ports are there in India?
Answer: 13

4. Indian Railways (IR) has announced that it will become a net-zero carbon emitter by year_______? (Fill in the blank)
Answer: 2030

5. Indian Oil constructed a 0.85 km of road with single use plastic waste at which city?
Answer: Faridabad

All Amazon Quiz Answers Of This Quiz – 16th October

1. World Food Day’ is celebrated today, in honor of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945. Which is the main challenge that UN wants to tackle by observing ‘World Food Day’?

Answer: Global hunger

2. Famous Bollywood movie ‘Kuch kuch hota hai’ released today in 1998. Who directed this film?

Answer: Karan johar

3. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer: Spanish

4. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Answer: Neelakurinji

5. In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Answer: Scar

Amazon Bose Speaker System Quiz Answers | 15th October

1. The United Nations declared 15th October as ‘World Student Day’ in 2010 to mark the birthday of India’s great former President and scientist. Who is being talked about here?

Answer: Dr A P J Abdul Kalam

2. Today, 15th October is celebrated as ‘International Day of Rural Women’ by the United Nations. This is celebrated to acknowledge the crucial role that women and girls play in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods and overall well being. What is the theme of this years International Day of Rural Women?

Answer: Rural women and girls building climate resilience

3. ___ celebrates May 26th as their National Science day to mark the day when APJ Abdul Kalam visited this country. Fill in the blanks.

Answer: Switzerland

4. What does A.P.J stand for in the name of A.P.J Abdul Kalam?

Answer: Avul Pakir Jainulabdeen

5. Which coastal Indian city was Dr. Kalam born in?

Answer: Rameswaram

 

 

Amazon Quiz Answers of 13th October: Win Samsung Galaxy A50

1. It is the first feature-length motion picture with not only a synchronized recorded music score but also lip-synchronous singing and speech in several isolated sequences. Which movie is being talked about here?

Answer is: The Jazz Singer

2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India

Answer is: K.D. Jadhav

3. Which movie won the Oscar for best film in 2018?

Answer is:The shape of water

4. What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer is:Allah Rakha

5. The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal. Fill in the blanks.

Answer is: 1757

[Answers] Amazon 12th October Quiz – Win Seagate 5TB Hard drive

1. Hugh Jackman, the actor most famous for his Marvel character ‘Wolverine’ celebrates his birthday today. Which country is Hugh Jackman from?
Answer: Australia

2. Who was the first Indian to fly into outer-space?
Answer: Rakesh Sharma

3. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?
Answer : A bloat

4. Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?
AnswerMark Antony

5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?
Answer: Ayan Mukherjee

Amazon Quiz 2019 11 October Marshall Wobern Speakers

Question 1 :- Legend of Indian cinema Amitabh Bachchan celebrates his birthday today. Which year was he awarded India’s 2nd highest civilian honor, Padma Vibhushan?
Answer is :– 2015

Question 2 – In which country is the highest (in altitude) cricket ground in the world located?
Answer is :– India

Question 3 – Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?
Answer is :– Jupiter

Question 4 – What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?
Answer is :– Paleontologist

Question 5 – All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front, how many other regional languages appear on the back panel?
Answer is :– 15

 

Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of ₹10000 Pay Balance Quiz

Question 1 :- Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year_______ for the first time. (Fill in the blank)

Answer is :– 1992

Question 2 – Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?

Answer is :– Umrao Jan

Question 3 – Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer is :– Cricket

Question 4 – Which of these countries does not have a standing army?

Answer is :– Iceland

Question 5 – When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of ___.

Answer is :– Cloud

Amazon Quiz Answers – Today’s Answer Of Oppo F11 Pro Quiz

Question 1 :- Today, 09 October is celebrated as ‘World Post Day’ to create awareness about the role of the postal sector in people’s and businesses’ lives and its contribution to the social and economic development of countries. Since which year is ‘World Post Day’ being celebrated?

Answer is :– 1969

Question 2 – Today, 09 October marks the 79th birth anniversary of the legendary English singer John Lennon. Which world famous band was he a part of?

Answer is :– The Beatles

Question 3 – The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer is :– Nagaland

Question 4 – Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer is :– Mars

Question 5 – Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer is :– Srinagar

Amazon Quiz Time Answers  Win GoPro Hero7 | 9th October

Question 1 :- Today, October 08 is celebrated as ‘Indian Air-force (IAF) Day’ as the IAF was founded on this day in 1932. What is the motto of the IAF?

Answer is :– Touch The Sky With Glory

Question 2 – What rank does the Chief of Air Staff hold in the Indian Air-Force?

Answer is :– Air Chief Marshal

Question 3 – The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer is :– Lunula

Question 4 – Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer is :– Garba

Question 5 – Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Answer is :– Mawsynram , Meghalaya

Amazon 7th October Quiz Answers

Q1- It is Vladimir Putin’s birthday today. He has been the president of Russia for 5 terms and was recently selected for a 6th term. Which building holds the office of the president of Russia?
Ans – The Kremlin

Q2 – Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?
Ans – Qubani Ka Mitha

Q3 –Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?
Ans – Javed Akhtar

Q4 – What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?
Ans – Viva

Q5 – Earlier this year, two South Korean companies announced a 300 Million dollars investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second?
Ans – Kia Motors Corporation

 

Amazon 6th October Quiz Answers 

Q1: During The British Raj, A Now Widely-Recognized Monument Was Built To Commemorate The Visit Of King George V And The Queen Mary To Bombay. Which Monument Is It?
Ans: Gateway Of India

Q2: What Is The Metal Or Plastic Casing Around The End Of A Shoelace Called?
Ans: Aglet

Q3: Rajasthan Is The Prominent Desert Region Of India. Which Desert Makes Up Most Of This State?
Ans: Thar

Q4: There Is An Ancient Indian Weapon Known As ‘Katar’. What Type Of Weapon Is It?
Ans: A Dagger

Q5: Sanjay Leela Bhansali, And Bimal Roy Have Both Directed 2 Separate ‘Devdas’ Films. But Who Is The Original Author Of The Bengali Romance Novel?
Ans: Saratchandra Chattopadhyay

 

Amazon 5th October Quiz Answers 

Question 1 :- Today, 5th October is celebrated as ‘World Teachers Day’ by UNESCO and Education International each year to help give the world better understanding of teachers and the role they play in the development of students and society. When was the First ‘World Teachers Day’ celebrated?
Answer is :- 1994

Question 2 :- Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?
Answer is :- Rome

Question 3 :- A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?
Answer is :- Blind carbon Copy

Question 4 :- The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.
Answer is :-Dilip Prabhavalkar

Question 5 :- Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?
Answer is :- Nitrogen

Amazon 4th October Quiz Answers 

Question 1 :- World Animal Day’ is celebrated today in order to improve welfare standards of animals around the globe. Which year was the first ‘World Animal Day’ celebrated?
Answer is :- October 4

Question 2 :- Which is the largest living fish in the ocean?
Answer is :-Rhincodon typus

Question 3 :- Which multinational conglomerate is the parent company to Google?
Answer is :- Alphabet Inc.

Question 4 :- The ‘starfish’ has recently been renamed because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. Do you know what it is popularly called now?
Answer is :- sea star

Question 5 :- The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?
Answer is :- Arunachalam Muruganantham

Amazon 3rd October Quiz Answers:

Question 1 :- Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Answer is :- A Ring

Question 2 :- The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Answer is :- Arvind Adiga

Question 3 :- What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer is :- Tittle

Question 4 :- Famous British actress ‘Lena Headey’ was born today in 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

Answer is :- Cersie Lennister

Question 5 :- She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Answer is :- Savitri bai Phule

2 October 2019 Quiz Answers Win Rs.150,000

Question 1 :- In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer is :- 1937

Question 2 :- On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer is :- 12th March 1930

Question 3 :- Although they shared differing ideologies, Mahatma Gandhi called X as ‘The Prince among the patriots’. In 1944, in a radio broadcast, X was the first one to address Gandhi as the ‘Father of the nation’. Identify X?

Answer is :- Netaji Subhas Chandra Bose

Question 4 :- Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _____ times but never won. The Nobel committee publicly acknowledges the omission till date, expressing regret that Gandhi had never been awarded the prize.

Answer is :- 5

Question 5 :- Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?

Answer is :- Lal Bahadur Shastri

Question 6 :- Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?

Answer is :- Long Walk to Freedom

Question 7 :- The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?

Answer is :- John Ruskin

Today’s Answers Of Amazon Quiz – Win Galaxy S10e | 1st October

Question 1 :- Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer is :- Pushkar Mela

Question 2 :- Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer is :- Beethoven

Question 3 :- Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer is :- Russia

Question 4 :- Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer is :- True

Question 5 :- Which planet is the closest to Earth?

Answer is :- Venus

Today’s Answers Of Amazon Quiz – Win ₹10000 | 30th September

Q– Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?

Answers is – The God Of Small Things

Question 2 – Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answers is – Cycling

Question 3 -Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?

Answers is – Deepika Padukone

Question 4 – Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answers is – Wimbledon

Question 5 – Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Answers is – Honda

Amazon Quiz Answers of 28th September: Win Fossil Watch

Question 1 – On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of the robotic rover?

Answers is – Opportunity

Question 2 – Bollywood actor Ranbir Kapoor celebrates his birthday today. Which was his first Bollywood movie?

Answers is – Saawariya

Question 3 – Rugby world cup is being played currently in Japan. __ country has won the Rugby world cup 3 times, which is the most by any country. Fill in the blanks.

Answers is – New Zealand

Question 4 – Where in the human body is the Occiput?

Answers is – Head

Question 5 – When it comes to mobile phone networks such as 2G, 3G and 4G, what does the ‘G’ stand for?

Answers is – Generation

Amazon Quiz Answers of 27th September : Win Apple iPad Air

Question 1 – George Stephenson is known as the ‘Father of Railways’ as his ‘Locomotion No. 1’ was the first steam locomotive to carry passengers on a public rail line on 27th September. Which year was this?

Answers is – 1825

Question 2 – Which is the longest river in Asia?

Answers is – Yangtze

Question 3 – To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these cricket stadiums?

Answers is – M Chinnaswamy Stadium Bangluru

Question 4 – Until 1955, the State Bank of India was known as __?.

Answers is – Imperial Bank Of India

Question 5 – The ______ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answers is – The Ring Of fire

Amazon 26 September Quiz Answers

Question 1 – Ishwar Chandra Vidyasagar, who was born today in 1820, fought for women’s right as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Answers is – West Bangal

Question 2 – Serena Williams, the famous tennis star, was born today in 1981. How many Olympic gold medals has she won?

Answers is – 4

Question 3 – Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answers is – Peru

Question 4 – Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answers is – 2.11 Seconds

Question 5 – Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2106, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Answers is – The Revanent

Success !! You Have Just Completed This Amazon Quiz. You Can Take a Look at below video too.

Today’s Amazon Quiz Answers – Win MI A3 | 25th September

Question 1 – In 1416, this city became the capital of not just Denmark, but of Norway and Sweden as well. Which city is being talked about here?

Answers is – Copenhagen

Question 2 – Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answers is – INDUS river

Question 3 – Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answers is – Lava Dance

Question 4 – Which country will host the 2020 summer Olympics?

Answers is – Tokyo, Japan

Question 5 – The circle of latitude known as Tropic of Capricorn passes through India.

Answers is – False

Today’s Amazon Quiz Answers – Win JBL Boombox Speakers | 24th September

Question 1 – The Korea Open 2019 is starting today. Which of these sports is played in Korea Open?

Answers is – Badminton

Question 2 – Which of the following national parks in Rajasthan is a World Heritage Site and is of international importance for some migratory bird species?

Answers is – Keoladeo National Park

Question 3 – The atomic number of lead is 82. What is the chemical symbol of lead?

Answers is – Pb

Question 4 – Wellington is the capital of an island country that has more sheep than people. Which country is this?

Answers is – New Zealand

Question 5 – India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answers is – False


Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹25000 | 23rd September

Question 1 – Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answers is – Venus

Question 2 – The Chess world cup 2019 is going on right now in Russia, which current Indian cricketer represented India in the World Youth Chess Championship?

Answers is – Yuzvendra Chahal

Question 3 – Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Answers is – IRAN

Question 4 – Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answers is – Toxic

Question 5 – Hummingbirds can fly backwards.

Answers is – True


Amazon Quiz Answers – Win Oppo K3 | 22nd September
Question 1 – Today is the 3rd T20 game between India and South Africa of the 2019 series. On 1st December 2006 India played their first ever T20 game against South Africa. Where was that match played?

Answers is – Johannnesburg

Question 2 -Whish of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Answers is – Jan Koum

Question 3 – Copenhagen is the capital of which country?

Answers is – Denmark

Question 4 – Priyanka Chopra played a supporting role in a 2019 Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answers is – isnt it romantic

Question 5 – In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answers is – Sheep

Amazon Quiz Answers – Win Bose Sound Touch 21 Quiz | 21th September

Question 1 – Which of these village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?
Answers is – Mori

Question 2 – Today is Kareena Kapoor’s birthday. Her first film released in the year 2000. What was the name of her first film?
Answers is – Refugee

Question 3 – 21st September is observed as International Day of Peace. Which world body (Inter-government organisation) started this event?
Answers is – United Nations

Question 4 – The Red Square is considered the central square of which Russian city?
Answers is – Moscow

Question 5 – Manipur is one of the 7 Sister states of north-east India. After Independence, in the north-east, Manipur and Tripura where princely states. Manipur became an Indian state today (21st September) in which year?
Answers is – 1949


Amazon Quiz Answers – Win Bose Sound Touch 20 Quiz | 20th September

Question 1 – Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Answers is – TRUE

Question 2 – It is Mahesh Bhatt’s birthday today. Which movie directed by Mahesh Bhatt in 1998 won Ajay Devgn his first National award for Best Actor?

Answers is – Zakhm

Question 3 – What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answers is – Suffragattes

Question 4 – Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?

Answers is – Jungfrau

Question 5 – You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answers is – Mumbai

Answers – 19th September

Question 1 – In botany, strawberries are part of the rose family.

Answers is – TRUE

Question 2 -Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Answers is – MS DHONI

Question 3 – India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. Its built over which of the following rivers?

Answers is – Brahmputra

Question 4 – In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answers is – Santorini , Greece

Question 5 – Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.

Answers is – Attorney General


Quiz Answers – 18th September

Question 1 – ‘Man, Woman and Child’ is a novel by Erich Segal. The Bollywood adaptation, released in the 80s, was a remake of the Malayalam film Olangal which was based on the novel. What was the name of this movie?

Answers is – Masoom

Question 2 – Which British theoretical physicist and author who died in 2018 said ‘Remember to look up at the stars and not down at your feet’?

Answers is – Stephen Hawking

Question 3 – Google is the most commonly used serach engine around the world. Who created Google in 1998?

Answers is – Larry Page & Sergery Bin

Question 4 – Did you know that the stomach produces an acid to help digestion. Which acid do the stomach acids primarily consist of?

Answers is – Hydrocloric Acid

Question 5 – What is the term used for a word or phrase created by rearranging the letters of another word or name or phrase?

Answers is – Anagram


Quiz Answers – 17th September | Win hidesign Bag

Question 1 – Which is the smallest state in India in terms of area?

Answer is – Goa

Question 2 – The Indian Prime Minister has inaugurated South Asia’s first cross-border oil pipeline. The pipeline will connect India with which country?

Answer is – NEPAL

Question 3 – Rafael Nadal recently won his 4th US Open title. He holds the record for the most French Open titles won by a tennis player. How many French Open titles has Rafael Nadal won?

Answer is – 12

Question 4 – This movie was initially titled ‘High Jump’. The movie is said to have been inspired from the biography of the legendary Japanese filmmaker Akiro Kurosawa. What movie is being talked about here?

Answer is – Taare Zameen Par

Question 5 – The Zero Mile Stone is a pillar built by British during Great Trigonometrical Survey of India in 1907, then considered to be the center of India. Which city is it located in?

Answer is – Nagpur

Amazon 16th September Quiz Details

1)The Maharashtra government along with Amir Khan launched a new sports initiative to train athletes from rural and tribal areas for international events like the Olympics. What is the mission called?

ans- Mission Shakti

2) India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honour this craft?

ans- 7th August

3) A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

ans- Kristof Milak

4) Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _____.

ans- Mother

5) OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?

ans-BYJU’s

Amazon 15th September Quiz Details

Answer And Stand a Chance To Win iPhone XR

Q1. Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?
Ans- Feet

Q2.- What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?
Ans- Arpanet

Q3.-What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?
Ans- Sir Ben Kingsley

Q4.- What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?
Ans- UK

Q5.- Which sportsperson has topped the Forbes list of 2019 as the highest paid woman in sports?

Ans- Serena Williams


Amazon 14th September Quiz Details

1) 14th September is celebrated as ‘Hindi Diwas’ as, on this day Hindi became one of the official languages of India. In which year was Hindi made one the official language?

ans- 1949

2) Hindi is the 4th most spoken language in the world, which is the most spoken language around the world?

ans- Mandarin Chinese

3) Which country is referred to as ‘the land of a thousand lakes’?

ans- Finland

4) An honorary Oscar is given out annually to celebrate motion picture achievements that are not covered by the existing categories of Oscar Awards. Which one of these have NOT received an honorary Oscar?

ans- Alan Rickman

5) Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

ans- Africa

Amazon 13th September Quiz Details

Question 1. Rakesh Sharma was the first Indian in space. What was the name of the spacecraft in which he travelled?
Answer: Soyuz-T11Question 2. Running events are often categorised as 5K. 10K, half marathon, full marathon etc. What is the official running distance of a full marathon?
Answer: 42.19 Kms
Question 3. The world is divided into a total of 24 timezones. USA has 4 timezones across it’s entire region. Which country has the maximum number of timezones?
Answer: France
Question 4. Which is the only mammal capable of flying by beating their wings to power flight?
Answer: Bat
Question 5. Which Indian city has become the first to launch a 3D Smart Traffic Signal called ‘Intelights’ which will regulate traffic signals with a smart bird’s eye view wireless sensor system?
Answer: Mohali

Amazon 11th September Quiz Details

Question 1. RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. Which popular series was his brother famous for?
Answer: Malgudi Days
Question 2. Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?
Answer: Africa
Question 3. Which movie won the award for Best Hindi Film at the 66th National Awards held in August?
Answer: Andhadhun
Question 4. The British government made a motivational poster before World War II to keep people from panicking. The words from that poster are now commonly featured on clothing, novelty items, and internet memes. What was printed on the poster?
Answer: Keep Calm and Carry On
Question 5. This musical instrument is believed to have existed since 15,000 BC, making it one of the oldest instruments in the world. The modern version of it has 47 strings and 7 pedals. Which instrument are we talking about?
Answer: Harp


Amazon 10Th September Quiz Answer

Q1 – Which Is The Hottest Planet In Our Solar System?
Ans – Venus

Q2 – Which Of These Is NOT A Genre Of Music?
Ans – Pinks

Q3 – Katrina Kaif’s Sister Will Be Seen In Her Bollywood Debut Film, Kwatha, Opposite Salman Khan’s Brother In Law, Aayush Sharma. Can You Name Her?
Ans – Isabelle Kaif

Q4 – What Is The Name Of The Mythical Creature Which Has The Head Of A Human And The Body Of A Lion? A Large Structure Of This Is Seen In Giza, Egypt.
Ans – Sphinx

Q5 – Which Was The First Song To Be Played In Outer Space?
Ans – Jingle Bells

8Th September Quiz Question

1. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans- Nagaland

2) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans- Lava dance

3) Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

Ans- Hymn for the Weekend

4) In context to geographics, what are ‘Isohyets’?

Ans- Lines on a map showing equal rainfall

5) Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

And – a dance form

Amazon 7 Th September Quiz Question

Today Question Answer

1) ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Ans – Bathing

2) Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Ans – Libra

3) Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Ans – Dracula

4) Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Ans – Helium

5) The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Ans – France

Amazon 6Th September Quiz Question

Q1 – Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?
Ans – Mercury

Q2 – Fanta And Sprite Belong To Which Beverage Company?
Ans – The Coca-Cola Company.

Q3 – The Researchers From The University Of Chicago Have Discovered Remnants Of Seawater From The Ice Age. In Which Ocean Was This Discovery Made?
Ans – Indian Ocean.

Q4 – The Banana Plant Is Classified As A Herb. True Or False?
Ans – True.

Q5 – If The Green Revolution Is Related To Agriculture, What Does A Blue Revolution Refer To?
Ans – Fish

Amazon Quiz Answer 05 September – Quiz Contest

Date: 05.09.2019

AmazoQ1 – Which Of The Following Is The Official Language In Argentina?
Ans – Spanish
Q2 – In India, Engineer’s Day Is Celebrated On September 15. It Commemorates The Birth Anniversary Of Which Indian Scientist?
Ans – M. Visvesvaraya
Q3 – While Most Societies Follow A Patrilineal Tradition Wherein The Father’s Name Is Passed On To The Children, Some Do Not. Which One Of These Indian Ethnic Communities Follow A Matrilineal Tradition?
Ans – Khasi, Meghalaya
Q4 – Rahul Dravid Was Recently Appointed As The Head Of Cricket At The NCA (National Cricket Academy). When Was The NCA Founded?
Ans – 2000
Q5 – In The Lion King, What Is The Name Of Simba’s Uncle I.E. Mufasa’s Brother?
Ans – Scarn Quiz Answer 04 September – Quiz Contest

Amazon Quiz Answer 04 September – Quiz Contest

Q1. What is the capital of Finland?

Ans- Helsinki

Q2. In 1995, UNESCO named Easter Island (a remote volcanic island in Polynesia) as a World Heritage Site. What is this place known for?

Ans- Stone head statues

Q3. Which of the following writers was NOT born in India?

Ans- Jhumpa Lahiri

Q4. A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

Ans- Kristof Milak

Q5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Ans- New Zealand


Amazon Quiz Answer 03 September – Quiz Contest

Amazon Quiz Answers of 3rd September: Win Blaupunkt Party Speakers
1) Which is the largest country in the world in terms of land area?

Ans – Russia

2) What is the currency of China called?

Ans – Yuan

3) Velcro has been making life easier since its invention. Do you know where was velcro invented?

Ans – Switzerland

4) ‘281 and Beyond’ is the autobiography of a veteran Indian cricketer. Who is the author of this book?

Ans – VVS Laxman

5) A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Ans – Bull fighting


Amazon Quiz answers 2 Sept 2019 1000 /- Rs For 50 Winner

Q1 – The __________ Is A Horseshoe Shaped Zone Found Along The Pacific Rim Where Around 90% Of The World’s Earthquakes Occur?
Ans – The Ring Of Fire

Q2 – Who Is The Author Of The Book, ‘My Seditious Heart’ Which Is A Collection Of Non-Fiction Essays? Hint – The Author Is A Winner Of The Man Booker Prize For Fiction.
Ans – Arundhati Roy

Q3 – A Doctor Of Indian-Origin Was Recently Crowned Miss England 2019. Who Is She?
Ans – Bhasha Mukherjee

Q4 – Switzerland Celebrates May 26th As Science Day To Mark The Day Of APJ Abdul Kalam’s Visit In 2006. True Or False?
Ans – True

Q5 – The State Bank Of India Was Previously Known As ______
Ans – Imperial Bank Of India


Amazon Quiz Answer For September 1

1) The tiger population in India has grown from 1,400 in 2006 to 2,977 in 2019. Which state has recorded the highest number of tigers in the country?

Ans – Madhya Pradesh

2) The iconic Bollywood film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ has completed 25 years since its making. Who directed this film?

Ans – Sooraj Barjatya

3) Which famous painter is known for his artwork called ‘Starry Night’? Hint – he is the same artist who cut off his own ear.

Ans – Vincent van Gogh

4) LEDs are small light sources commonly used in electronic devices, flashlights, lightbulbs etc. What does LED stand for?

Ans – Light Emitting Diode

5) Who won the 2019 F1 German Grand Prix?

Ans – Max Verstappen


Amazon Quiz Answer 31 August 2019

Amazon 31th August Quiz Answer, Amazon quiz of the day, Amazon all correct answer of 31th August


Today Quiz 31 Aug

Q1. The Indian classical instrument, the sitar, has been used by popular brands like ‘The Beatles’ in their music. Which other band used it in their chart-topping hit, ‘Paint It Black’?

Ans- The Rolling Stones

Q2. He was the first-ever Indian to win a silver medal at the Olympics for shooting. Then, he went on to lead the Ministry of Youth Affairs and Sports. Who is he?

Ans- Rajyavardhan Singh Rathode

Q3. Now a world-renowned sporting event, this race was originally created to boost the circulation of a struggling newspaper called L’Auto in France. Which event are we referring to?

Ans- Tour de France

Q4. All of the below Bollywood actors has worked as a Radio Jockey (RJ) before starting their acting careers, except?

Ans- Shah Rukh Khan

Q5. This vitamin plays an important role in the body because it stops bleeding and helps form clots. It is also referred to as the clotting vitamin. Which one is it?

Ans- Vitamin K


Amazon Quiz Answer 30 August 2019

Amazon 30th August Quiz Answer, Amazon quiz of the day, Amazon all correct answer of 30th August

Question & Answer Of Amazon Quiz

Q1 – Freddie Mercury, The Legendary Singer From The Rock Band ‘Queen’ Was Of Indian Descent. He Was Born A Parsi, And His Birth Name Was Farrokh Bulsara. True Or False?

Ans – True

Q2 – Shilpa Shetty Is All Set To Make Her Bollywood Comeback With A New Movie. What Is The Film Called?

Ans – Nikamma

Q3 – There Are Approximately 35 UNESCO World Heritage Sites In India. Which Of The Following Is NOT A UNESCO World Heritage Site?

Ans – Charminar, Hyderabad

Q4 – The Ramon Magsaysay Award Is Considered ‘Asia’s Nobel Prize’ And Was Recently Awarded To The Indian Journalist, Ravish Kumar. This Award Is Named After The President Of Which Country?

Ans – Philippines

Q5 – In The Harry Potter Books, What Are The Creatures Who Guard The Prison Of Azkaban Called?

Ans – Dementors


Amazon Quiz Answer 29 Aug 2019

Amazon Questions & Answer: 29 Aug

1)Which is the smallest planet in our solar system?

ans- Mercury

2) How many bones are present in a shark’s body?

ans- Zero

3) Opera is a form of musical theatre. Where did this artform originate?

ans- Italy

4) In India, Friendship Day is celebrated on the ___ Sunday of August. Fill in the blank.

ans- First

5) Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

ans- On your feet.


Amazon Quiz Answer 22 August

Q1. What is the currency of South Africa called?

Ans- Rand

Q2. Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?

Ans- Table Tennis

Q3. She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?

Ans- Vidisha Baliyan

Q4. The ______ in Delhi was inaugurated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra, and Rakshak Chakra. Fill in the blank.

Ans- National war memorial

Q5. Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?

Ans- Yuval Noah Harari

Check Tomorrow Morning For The Results

Conclusion:-

Visit Regularly our site for the daily question answer of amazon quiz contest. Playing Daily have more chances of winning.

2 COMMENTS

  1. Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here